Dertig jaar vakmanschap in de schoonheidsverzorging op Walcheren.

Ontharen met IPL/laser

Ontharen met IPl/laser zijn methodes voor het verminderen van overbeharing. Tijdens een behandeling met IPL-laser wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug, Geheel pijnloos is de behandeling niet, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

De IPL-laser methodes zijn effectief voor het reduceren van haar: Ze zijn niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL-laser: De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

U mag het te behandelen gebied niet blootstellen aan overmatig zonlicht. Zes weken voor en na de behandelingen moet zonlicht op deze plek vermeden worden. Ook tussen de behandelingen door mag u de plekken niet blootstellen aan zonlicht. Bij het ontharen met IPL-laser zijn meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van minimaal vier weken. Dit is afhankelijk van de plaats op het lichaam.